11 febrer: Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, et portem alguns vídeos amb un toc científic

@rosella_espinos

Hui, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència et portem una recopilació de vídeos que, d’una manera o d’altra, tenen relació amb este dia tan important. Un dia imprescindible perquè recordem el paper de les dones en la ciència que, al llarg de la història, com en tants altres àmbits, han sigut silenciades.

 I tu? Quines divulgadores científiques coneixes?

Amb estos canals valentubers t’oferim un seguit de propostes perquè pugues vore en la nostra llengua contingut relacionat amb la ciència i les dones! Així doncs, el primer vídeo que et portem, com no, és de la comarca Científica, el canal valentuber més científic del món del YouTube en valencià. En este, concretament, t’expliquen en aproximadament 5 minuts què són les ciències socials.

Marta Meneu et parla en este vídeo sobre una obra que té per nom Serotonina, una substància present en les neurones que afecta al desig sexual, entre d’altres. Ací podràs descobrir de què tracta l’obra i conèixer un poc més sobre esta substància.

 

Sergio Chorva és el nostre Meteoròleg oficial! Ell ens explica el temps que tindrem, conceptes de meteorologia…, i tot d’una manera didàctica i propera des del seu canal de YouTube:

 

Nerea Sanfe ens porta un vídeo molt emote sobre les dones. Qui son? Per què la seus lluita continua a gores d’ara? Per què han ligut silenciades durant tants segles?

 

I no podem oblidar-nos de Carquinyol qui ens dona un savi consell… cuida la Natura! La natura brama dia rere dia perquè l’escoltem i no podem topar-nos les orelles. Carquinyol ho sap ben bé:

ATENCIÓ, nota important per a tu, estimat/a lector/a: este dia sols ens recorda la importància de recordar les dones i xiquetes en el món de la ciència durant tot l’any!

Top