Cecilia Díaz: «YouTube em permet donar-me a conéixer per a trencar el gel de cara a una persona que busque ajuda psicològica»

 

Sergi Moyano (@sergimoyano_)

 

Cecilia Díaz (Alzira, 1985) és llicenciada en Psicologia per la Universitat de València. Viu a Carcaixent, el lloc que ha estat la seua llar en les diferents etapes de la vida, i és en aquella ciutat de la comarca de la Ribera Alta on va encetar els seus projectes familiar i empresarial: es va mudar amb la seua parella i va obrir la seua consulta. Ara, també, la seua consulta s’ha traslladat a YouTube, plataforma a través de la qual difon reflexions molt diverses sobre aspectes de la vida quotidiana. La seua filla Marina, qui va nàixer en 2016, l’acompanya en alguns dels seus videoblogs. 

 

-Com va sorgir la idea de pujar vídeos a You Tube sobre psicologia?

-La idea va sorgir per la meua necessitat de comunicar, d’aportar alguna cosa al món. Una necessitat que ha anat evolucionant cap a l’estima per la meua professió i l’atenció als processos de pensament. Moltes persones encara no saben què fem les professionals de la psicologia i totes les coses positives que podem fer per la vida de les persones. Anteriorment, havia creat un blog escrit, però cada volta més, era més comú el blog en format audiovisual, és a dir, el ‘vlog’. Així que vaig encetar esta idea. 

-Quina és la teua inspiració a l’hora de triar els temes que abordes?

-La meua inspiració és la vida en ella mateixa, el meu treball a peu de carrer, la meua experiència. Quan se m’ocorre algun tema, l’apunte i el desenvolupe. Porte molt de retràs, és cert: la maternitat i altres projectes em tenen absorbida. A més, la resposta de l’audiència tampoc em pressiona perquè prioritze esta tasca, així que vaig fent a poc a poc.

 

-Per què decidires fer continguts en valencià?

-Decidisc comunicar-me en valencià perquè és la meua llengua i la de la majoria de persones que m’han demanat ajuda. A elles em dec i elles són les meues principals seguidores. Estic convençuda que amb el temps el valencià tindrà més presència a les xarxes socials. Passarà gràcies a les aportacions dels valencians i valencianes que prioritzem l’estima per la nostra llengua per damunt de la imperant.

-Què t’ha permés ser valentúber?

-You Tube m’ha permés tindre un banc de dades de vídeo gratuït i il·limitat. Gràcies a la meua presència en esta plataforma multimèdia i en altres xarxes socials, he arribat a més persones i ha sigut un honor poder ajudar-les. En moltes ocasions recomane algun dels meus vídeos a alguna persona i li envie l’enllaç perquè el veja i compartisca amb mi les seues reflexions. Sobretot, han sigut de gran utilitat els episodis en què parle sobre les emocions o el tutorial de “com discutir”.

 

-Què desitges transmetre a través de les xarxes socials?

Desitge transmetre la importància de pensar, de qüestionar-se el que ocorre per a aprendre i créixer personalment. A més, em permet donar-me a conéixer per a trencar el gel de cara a una persona que busque ajuda psicològica. No ser una desconeguda quan algú necessite contar-me els seus problemes. Sols en veure per damunt el meu canal, veus que sóc molt casolana, no vaig en trage, ni tinc un fons ple de llibres o títols acadèmics. Gran part de la tasca professional és la de fer sentir a la persona clienta que és la protagonista del moment: no va “al psicòleg”, sinó a resoldre els seus problemes. Com qui va a escola, que no va “al mestre”, sinó a aprendre.

 

 

 

 

Top