És el rap poesia? Alfons “el Blüe” i els valençubers et fan eixir de dubtes

Sergi Pau (@sergipau_)

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua defineix ‘el rap‘ com un “estil musical que va sorgir a mitjan segle XX entre la comunitat negra dels Estats Units, i que es caracteritza per la recitació rítmica, a cappella o amb acompanyament musical, de rimes i jocs de paraules“.

De la mateixa manera, l’AVL al seu Diccionari normatiu valencià explica ‘la poesia‘ com “l’art d’expressar sensacions, sentiments o emocions, per mitjà de les paraules, els sons i el ritme, especialment a través dels versos“.

No obstant això, per si encara ens queden dubtes, el raper i valençuber Alfons “el Blüe” ens porta tots els detalls al seu últim vídeo.

🗣️ “La idea sorgeix de la necessitat de respondre a la pregunta de si el Rap i la Poesia són el mateix, i quina setmana millor per a fer-ho que la del llibre i Sant Jordi?”

Per a apropar el concepte al públic, a més, Alfons ha trobat interessant poder comptar amb els valençubers, i per això,  Alfons comenta que “eixa varietat d’opinions enriqueix el resultat final al mateix temps que fa més accessible el tema a tractar, sobretot per als més joves”.

Així, La Síntesi, Aitana Ferrer, Emma Tomàs, Marc Zaragozá, Marta Meneu, Nina Baiferr, Pakozoico, Miquel Tejedor, Santi López, Aitor Muñoz, Arnau o Ricardo Ventura són alguns dels valencubers que participen en aquest vídeo a més de dos youtubers catalans com Dj Monka i Freaky Online. Ah, però això no és tot, ja que la periodista valenciana i creadora de Valencubers, Rosella Espinós s’ha deixat veure per aquest vídeo.

I tu? Encara no l’has vist? Ací te’l deixem👇🏼

Top