La Factoria de Sons nominats als Premis Carles Santos 2021

Els Premis Carles Santos de la Música Valenciana atorguen guardons fins a 17 categories. Entre elles: artista o grup revelació, millor disc de cançó d’autor, millor disc de música de repertori o millor disc de música per a famílies.

Concretament a aquesta última categoria estan nominats els companys de La Factoria de Sons, un grup de música familiar en valencià format per músics i mestres amb la cantant i valençuber Aitana Ferrer.

🤔Però, què fa La Factoria de Sons? Ells mateixos ens ho responen.

Fem cançons pròpies i versions d’altres que pertanyen a la música popular infantil, utilitzant aquest llenguatge artístic com a via d’aprenentatge lúdic.

Les històries poden ser contades de moltes maneres i com diuen els integrants de La Factoria de Sons, “unes prenen forma de conte, altres forma de poesia” i per això, aquest grup ha decidit que les seues històries, per a ser contades, prenguen forma de cançó.

Davant la necessitat de producció musical en la nostra llengua, creada exclusivament pensant en els xiquets, el seu treball naix d’una barreja entre un ampli coneixement musical i l’estudi de la psicologia infantil que, com a fil conductor, té la imaginació i la fantasia.

Tota una selecció de noves melodies per a jugar amb les mans, fer encanteris i danses ancestrals, ballar amb tota mena d’animals, buscar tresors, i fins i tot, aprendre idiomes.

Però, no vos penseu que açò és només per als més menuts, noooo!!! Els majors també podreu tornar a aquella època en la qual ser un pirata o un indi estava ben vist. Decidiu-vos a jugar a “ser”!

Ara, solament ens queda, obrir bé les orelles i gaudir una vegada més de la música.

Entre altres nominats a aquesta mateixa categoria Ramonets, Iruixas+Kargots i Marcel el Marcià.

Top