«La campanya electoral ha estat menys digital del que ens pensàvem»

La periodista Teresa Ciges arriba a un miler de seguidors amb el seu diari de campanya sobre les eleccions catalanes del 14-F

 

🗳🔍 Teresa Ciges no para en torreta! Si bé durant les eleccions als Estats Units ens va enganxar a la política nord-americana, ara també ho està aconseguint amb els comicis que el Principat celebra d’ací a dos dies. I, en aquest cas, la visió de Ciges esdevé més especial, com a valenciana que viu a Catalunya. La periodista experta en comunicació política ha desgranat al detall la campanya electoral catalana amb un vídeo diari. Gràcies a aquest seguiment, ha aconseguit 1.000 seguidors al seu canal de YouTube fa només unes hores. Hui publica el seu darrer vídeo del Diari de Campanya, però ja anuncia que el dilluns vinent, just acabat l’escrutini, farà un directe analitzant els resultats. 🔴

—Com has vist aquesta campanya electoral?

—Prometia ser una campanya digital pel context de la pandèmia. Esperàvem veure moltíssims inputs i al final no ha sigut tant com esperàvem. Ha sigut la campanya de YouTube, perquè tots els partits polítics han optat per aquesta plataforma a l’hora de difondre els seus actes de campanya. No han arriscat massa, han invertit més aviat poc en xarxes socials. Per als que ens agrada la comunicació política, ens hauria agradat haver viscut la campanya de manera més directa. Assistir als actes de campanya, entre bastidors, per exemple. 

 

—Setze vídeos, un per dia, sobre les eleccions catalanes. D’on traus el temps?

—Ha sigut una bogeria, veritablement estressant. La producció a YouTube la compagine amb la meua feina diària. Em desperte molt prompte per a preparar-me els temes i després costa molt gravar, editar i fer-ne difusió. Abans de començar el diari de campanya, vaig planificar el que faria cada dia i això m’ha facilitat la tasca. 

 

«Una mitjana de 250 usuaris han vist el Diari de Campanya»

 

—Quin balanç en fas?

—Per a mi ha sigut molt positiu, molt. M’agrada aprendre i alhora compartir coneixements a través a les xarxes, però el meu primer objectiu del canal és treballar la marca personal. En aquest sentit, el seguiment de la campanya m’està ajudant a obtenir nous seguidors. Això no suposa milers de visualitzacions, però una mitjana de dues-centes cinquanta persones entren cada dia a veure els vídeos. És molt bonic crear comunitat, estic molt agraïda.

—Tu, d’alguna forma, com a valenciana que viu a Catalunya, has apropat la realitat política d’allà als consumidors valencians.

—Des del primer moment, la idea del canal era aprofundir sobre tot allò més proper a nosaltres. Habitualment parle de la política valenciana i catalana, que és el que més conec. De fet, tinc seguidors d’ambdós territoris i també de les Illes Balears. Moltes vegades faig comparacions, per exemple, de les crisis dels governs de coalició tant al Principat com al País Valencià. És important apropar als catalans la realitat valenciana i als valencians, la catalana.

«És important apropar les realitats de les societats valenciana i catalana»

—Aquest diari de campanya de Teresa Ciges acaba hui divendres. Tindrem anàlisi posterior als comicis?

—Sí, el dilluns tindrem un directe en què podrem analitzar els resultats. A posteriori, faré un altre vídeo quan vagen definint-se pactes de govern. Després, m’agafaré una setmana de desconnexió, perquè descansen els seguidors i jo també, que tots necessitem baixar una mica el ritme. 

 

—El diumenge a la nit, durant l’escrutini, no descansaràs molt, veritat?

—No, no… [riu] És cert que no és el mateix viure-ho des de casa que seguir-ho des de la seu de campanya dels partits. És una visió totalment diferent. És molt més emocionant estar al lloc on discorren els fets, però alhora és més difícil extraure conclusions i ser més analítics. 

 

—Quin creus que serà el resultat de les eleccions del 14-F?

—La meua intuïció em diu que està tot molt barrejat, que es tracta d’un frec a frec entre tres (ERC, Junts i PSC) i que hi ha una bossa grandíssima d’indecisos (un 30%!) que poden capgirar les prediccions que apunten les enquestes. Pot passar de tot. 

 

🔗| PLAYLIST | ⏰ El Diari de Campanya de les Eleccions Catalanes 14-F

1️⃣ L’ÚS DE LES XARXES SOCIALS📲🗳
2️⃣ ELS CARTELLS ELECTORALS📜🗣️
3️⃣ QUÈ DIUEN LES ENQUESTES?📊🗳️
4️⃣ 10 CURIOSITATS de la CAMPANYA👀🗳️
5️⃣ ELS SPOTS DE CAMPANYA 🎞️🗳️
6️⃣ PARTITS i CANDIDATS, comuniquen igual? 📲💬
7️⃣ Què fan les JOVENTUTS DELS PARTITS?✊🏽💬
8️⃣ Els CANDIDATS a INSTAGRAM📲
9️⃣ QUI ÉS QUI? Els CAPS de CAMPANYA👤📈
1️⃣0️⃣ La MÚSICA en la CAMPANYA ELECTORAL🎶🗳️
1️⃣1️⃣ Els ACTES de CAMPANYA 📢💬
1️⃣2️⃣ Quant gasten els partits en PUBLICITAT DIGITAL??📲💶
1️⃣3️⃣ Què comunica la IMATGE dels CANDIDATS?👤💬
1️⃣4️⃣ Qui va GUANYAR el DEBAT de TV3?🗣️🏆
1️⃣5️⃣ Qui és el CANDIDAT MÉS BUSCAT a GOOGLE?📲🔍
Top