Les llengües minoritzades a les xarxes socials i als videojocs

Em dic Benjamí Ràfols Pitarque, aficionat als videojocs, col·laborador amb la comunitat de gamingcat i membre de la permanent (tipus d’òrgan de govern) de la Companyia Catalana a Star Citizen (CATCOM).

Les llengües minoritzades a les xarxes socials i als videojocs

BENJAMÍ RÀFOLS

Es podria arribar a dir que tant a les xarxes socials com a la mateixa missatgeria d’aquestes mateixes plataformes el català hi té una presència força important, de fet no és gens estrany trobar-hi contingut.

Tanmateix l’ús del català al voltant dels videojocs no gaudeix de la presència que proporcionalment, hauria de tenir. Certament que l’oferta de videojocs en català sigui minoritari, no ajuda gaire… Per aquest motiu associacions com Plataforma per la llengua, ACICOM o gamingcat, són tan importants, com ho son també, les diverses comunitats de jugadors que hi són presents.

Des de CATCOM (companyia catalana a Star Citizen) no renunciarem a la cultura ni a l’ús del català, ans el contrari, el català és la nostra llengua, la que fem servir per comunicar-nos i la nostra raó de ser, tant és així, que ens enorgulleix gaudir d’aquesta llengua tan rica i bella. Un fet queda clar, les societats cada cop estan més connectades, per tant les xarxes socials i en aquest cas els videojocs en línia tindran cada cop més pes, és per això que no ens hem d’avergonyir de la nostra llengua, sinó tot el contrari, l’hem de compartir.

–QUÈ ÉS CATCOM? És una comunitat de jugadors a l’univers Star Citizen i vol ser la principal comunitat catalana d’aquest joc. Star Citizen és un videojoc de simulació espacial, que actualment es troba en fase Alpha, però en realitat, serà molt més que això, serà un univers viu!

 

Top