Nacionalismes, nacionalistes i nacions: ens endinsem per les comarques valencianes amb La Comarca Científica

🤔 Què és el nacionalisme? Trobem nacionalistes a les comarques valencianes? De quin tipus són?

Per al vídeo que vos portem hui partim d’aquesta pregunta. Si parlem amb La Comarca Científica, tots uns experts en temes de sociologia, ens confessen que “el nacionalisme és un dels moviments socials més importants del període contemporani segons les ciències socials”. No obstant això, ells mateixa asseguren que “com passa amb el concepte populisme, els nacionalismes tampoc no estan definits per una ideologia política determinada, sinó que necessiten associar-se a altres idees polítiques, és a dir, podem trobar nacionalismes progressistes o conservadors, d’esquerres o de dretes, exclusius o inclusius”.

Amb tot, el que sí que està clar és que tots els nacionalismes es recolzen en la idea de nació, en eixa “comunitat imaginada” de la que parlava el politòleg Benedict Anderson.

🚩 Eixa nació necessita, per definició, definir un nosaltres i un altres.

Seran conscients els valencians d’aquesta dualitat identitària? Quin “nosaltres” i quin “altres” dibuixa el poble valencià? Aquests dubtes ens els aclareixen els valençubers de La Comarca Científica, però, com?

Sens dubte, analitzant amb aquest reportatge que vos portem hui del sociòleg Alexis Lara que compta amb la col·laobració d’altre sociòleg, Vicent Flor i de la psicòloga social, Rosa Ana Peris.

Top