Noves narratives: el podcast! De la mà de Carlos Ripollés cap a l’Escola del Cantó

Per a moltes persones, el podcast és el format radiofònic equivalent a YouTube per a la televisió. Escoltar o vore qualsevol peça a qualsevol moment del dia s’ha convertit en el mètode més utilitzat per als consumidors d’este tipus d’entreteniment. “Els viatges de Carlos Carlos” és un d’estos.

Es tracta d’un podcast cultural i musical, promogut pel comunicador Carlos Ripollés, que cada setmana proposa un viatge a través de la música, però també d’altres disciplines com la  fotografia, la literatura, la pintura o el periodisme. A més, al 2017, va ser guardonat com a millor programa d’innovació en els Premis Ràdio Associació. Pels seus micròfons han passat personatges reconeguts com Xavier Aldekoa, Fani Grande o Carles Dénia.

Però, de la mateixa manera que el YouTube, els podcasts també van més enllà. D’esta manera, “Els viatges de Carlos Carlos” deixa l’habitual estudi radiofònic per, com no, viatjar. Ho farà cap a l’Escola del Cantó. Una escola rural creada per a escolaritzar els xiquets i les xiquetes que vivien als masos més allunyats de Benassal. Va funcionar des de 1932 fins a 1973.

L’Escola del Cantó 

Una activitat que demostra que les “noves” narratives comunicatives estan a l’ordre del dia i mai no deixen d’innovar. L’aventura cap a l’Escola del Cantó començarà a les nou del matí i, en arribar a l’Escola s’iniciarà l’enregistrament d’un nou capítol del programa. Has llegit bé, es tracta d’un capítol gravat amb públic, des del mateix lloc del qual es parlarà al podcast i amb una banda sonora en directe, interpretada pel duo Cau, format per Raquel Cruces i Juanfran Ballestero.

Si estàs interessat/da en participar-hi, ací et deixem la informació:

S’ha d’agafar aigua, esmorzar i dinar. Es recomana portar calçat adequat i roba còmoda. Per a poder fer una previsió, es demana des de l’organització que s’inscriguen per correu electrònic a ripocarlos@gmail.com o en un formulari en línia (https://forms.gle/bJ1CUo3bLVVY367SA) abans del 26 de setembre. La inscripció té un cost de 3€ per a sufragar l’assegurança de la ruta senderista. La inscripció és gratuïta per als membres del Centre Excursionista de Vilafranca i Club de Muntanya de Benassal.

 

Top