Cinc ‘streamers’ valencians que arrasen en Twitch en valencià

Que les xarxes socials han vingut per a quedar-se ho sabem totes i tots, però aquestes ferramentes que cada dia les utilitzem més persones i de manera més freqüent es reinventen i fins i tot n’apareixen de noves que acaben normalitzant-se i absorbint gran quantitat d’usuaris i usuàries.

Twitch, resumidament, és una plataforma de difusió de contingut en directe propietat d’Amazon que ha aconseguit un gran auge amb la pandèmia i el confinament a causa de les condicions idònies per a un creixement exponencial i, de fet, ha sigut un dels sectors més pròspers el 2020. Actualment hi ha 15 milions d’usuaris amb compte a Twitch i els valencians i valencianes no es queden fora d’aquesta nova tendència digital i cada vegada són més els que es mouen per l’streaming amb continguts originals, sorprenents i sobretot, en valencià, per què sinó, que més ens dona que siguen valencians si no utilitzen la nostra llengua?

Simmer_Valenciana

Sens dubte el teu espai de videojocs el trobaràs ací, i és que Simmer ha creat tot un espectre digital al voltant dels streamings no sols per a jugar online sinó també amb consells, tips i recomanacions per aconseguir passar-te eixa partida que no aconsegueixes passar. D’aquesta manera, al seu perfil podreu trobar de tot, i és que amb quasi un any a Twitch, a Simmer també la podreu trobar a YouTube, a Twitter i a Instagram

Amb Coneixement

A YouTube parla d’Història i Art al canal El coneixement no fa nosa, però a Twitch, Arnau el seu creador diu que “hem vingut a jugar”, però sempre “com diria ma uela… amb coneixement!”. Streamings amb Pokemon o fins i tot reaccionant al programa “NEXT” si és que no vos podem donar més motius per seguir a aquest streamer valencià, si és que ho té tot!

LletiVi22

Aitor és el seu vertader nom i a banda del gran contingut que crea a YouTube d’humor, entreteniment i música valenciana, a Twitch ens sorprén moltes nits jugant a jocs variats, escoltant i valorant música o xarrant amb la seua gran comunitat! Per no parlar de l’art que guarda aquest valençuber, perquè Aitor li dona a tot, fins i tot al dibuix. Ho podreu comprovar al seu perfil de Twitch.

Pablitros_

A banda de tots aquests, també volem destacar al creador Pablo Roselló, que baix el psudònim, Pablitros, ens aporta contingut quasi diari a les nostres vesprades! Reaccions i risses ens esperen al seu canal. A què esperes?

MarcAndCom

Per últim també volem destacar a Marc, que no suficient amb ser membre del grup Auxili, s’ha sumat a l’equip dels twitchers valencians i ara, a més de ser un dels referents a les nostres terres com a cantant, també ens fa passar una bona estona al seu canal de Twitch.

Amb aquesta mostra de cinc streamers valencians que defensen la llengua més enllà de la seua vida fora de les pantalles, reivindiquem que sí que hi ha creadors de continguts en valencià, però que se’ls ha de donar la seua difusió més enllà del click. Tenim referents i creadors de contingut valencians i en valencià. Ells són valençubers, streamers, i uns artistes. A més, són originals, pròxims i naturals a les xarxes, i per això fan el seu contingut en valencià, de la mateixa manera que parlen, escriuen, estimen, viuen, pensen i somien en valencià.

 

Top